Gelaatkunde oftewel Praktische Mensenkennis

Gelaatkunde oftewel Praktische Mensenkennis

 

Wat is Gelaatkunde?

Gelaatkunde is een semi wetenschap waarbij je kijkt naar de uiterlijke  vorm van het gezicht, schedel en het hele lichaam. Dit doe je om iets over de persoonlijkheid, talenten, sterktes en zwaktes te weten te komen. Je kunt dus als het ware mensen lezen aan de buitenkant om de binnenkant, het karakter, beter te begrijpen.

Wat kun je met gelaatkunde?

Je leert jezelf en je eigen keuzes en functioneren beter te begrijpen. Door meer inzicht te krijgen in jouwgedrag, leer je beter je eigen natuurlijke grenzen te herkennen, zowel de fysieke als de emotionele. Je kunt ook anderen beter begrijpen als je weet wat hun natuurlijke gedrag is, horend bij bepaalde gelaateigenschappen.

Elk zintuig vertelt zijn eigen verhaal

Onze neus vertelt niet alleen dat je ermee kunt ruiken. Het laat ook een energetisch beeld zien van de manier waarop je je  energie gebruikt. De vorm van de neus laat bijvoorbeeld zien of iemand gevoelig is voor beïnvloeding of juist heel standvastig is. Verder zie je ook de hoeveelheid aan energie om te  genieten, maar ook de nieuwsgierigheid van de persoon.

Het beroemde masker

Iedereen zet in bepaalde situaties wel eens een masker op. We verbergen onze emoties voor de buitenwereld en willen niet laten zien wie we werkelijk zijn of wat we voelen. We tonen de buitenwereld dan een sterker, stoerder en onvermoeibaar gezicht, hoewel we ons zo niet voelen. Je gaat daarmee over je eigen natuurlijke grenzen heen wat allerlei consequenties tot gevolg heeft. Blokkades, maar zelfs de kans op een burn-out is dan groot.

Het gezicht is een open boek

Als je door middel van gelaatkunde weet hoe je een gezicht kan lezen, kun je ook beter mensen en hun emoties lezen. Ons gezicht reageert vrijwel  onmiddellijk op veranderingen door emotie en/of gezondheid. Je kunt zien of iemand gelukkig is of niet. In tijden van stress kan het gezicht subtiele, maar toch zeer duidelijke signalen afgeven.

Mimiek


De lijntjes en groefjes in ons gezicht ontstaan niet zomaar. Soms zijn ze er tijdelijk. Dan kan het met een vermoeidheid of een depressie te maken hebben.  Deze lijnen ontstaan dan door langdurige spierspanning als gevolg van verdriet of pijn. Bij voorbeeld de bekende “lachrimpels” die de belangrijkheid van vriendschappen en relaties laten zien.  Een gezicht verandert dus door de ervaringen die iemand heeft meegemaakt of de situatie waar hij of zij op dit moment in zit.

Anders kijken

Als we iemand tegen komen gebeurt er automatisch van alles waar we ons niet van bewust zijn: we proberen de persoon die voor ons staat in te schatten. Al onze zintuigen reageren, allerlei herinneringen vanuit het verleden komen daarbij naar boven. Gevoelsmatig maken we in een paar seconden een beoordeling van iemand vanuit eigen overtuiging en ervaringen.

Door op juiste wijze Gelaatkunde toe te passen, laat je al deze vooroordelen los en  kun je objectief naar een persoon kijken. Je leert de uiterlijke kenmerken te lezen van de persoon die voor je staat. Je bouwt daarmee een schat aan realistische mensenkennis op.

Joyce van der Voort ©

Meer weten? Joyce gaat binnenkort voor Online Mediteren een training gelaatkunde geven!

gelaatkundelezen van gezichten
Reacties (0)
Voeg een reactie toe